Úvod nové sezóny A-týmu výsledkově nevyšel

Hra, především v první půli, nebyla špatná. Výsledek je až příliš krutý.

Fakta

Branky - 5. a 81. Morávek, 19. vlastní Bobek, 57. Koreček, 60. Šenkýř Rozhodčí - Vykopal (Hořínek, Stárek) ŽK - 2:2 Diváci - 200

Sestava

Číža - Froš (80. Vojtěch), Münzberger (67. Ficek), Šindelář, Menšl - Müller, Bobek, Němec, Markl (67. Vaníček) - Svatoň (67. Mec), Tuťálek (78. Hofman)

V prvním kole nové sezóny zajížděl náš A-tým na půdu loňského vítěže krajského přeboru. Derby v Horních Ředicích, které sledovala početná skupina diváků, především v první půli nenasvědčovalo tomu, že by se měl na konci utkání zrodit tak jednoznačný výsledek.

První šance, nebo spíše pološance, byla k vidění ve 4. minutě, bohužel byla hned gólová. Na levé straně se dostal k míči domácí Morávek a z velkého úhlu, uvnitř pokutového území, propálil Čížu - 1:0. O dvě minuty déle zkoušel své štěstí na druhé straně Svatoň, ale jeho ztečovaný pokus proletěl jen těsně vedle tyče domácí branky. V 10. minutě se do úniku dostal Müller, díky svému důrazu přetlačil v souboji domácího brankáře, ale následnou střelu z úhlu dokázal domácí obránce vyrazit na rohový kop. V 16. minutě se zaskvěl Číža, když reflexivně vyrazil na rohový kop střelu Přibyla. V 19. minutě zahrával na levé straně přímý kop Janoušek, míč propadl ve vápně k Bobkovi, který ho nešťastně poslal za záda bezmocného Číži - 2:0. V poslední minutě první půle se k odraženému míči dostal Svatoň a zpoza vápna vyslal nádhernou technickou střelu, která však pouze orazítkovala břevno domácí branky.

V 51. minutě se po skvělé individuální akci Müllera dostal k míči Tuťálek a uháněl na domácího brankáře zcela sám, jenže v 100% šanci nechal pouze vyniknout exligového Lindra. Otřepané pravidlo se tak potvrdilo i tentokrát. O 6 minut déle se totiž na pravé straně dostal k míči Přibyl, předložil ho do vápna, kde nikým neatakovaný Koreček dokázal kulatý nesmysl zpracovat, otočit se s ním a následně ho poslat nechytatelně pod břevno - 3:0. V 60. minutě pak domácí definitivně utnuli veškeré naděje na náš úspěch, když se velmi štastně, prakticky z nulového úhlu, prosadil Šenkýř - 4:0. V 79. minutě se na půli hřiště dostal k míči domácí Přibyl a dalekonosnou střelou zkusil pozornost Číži, který konečky prstů vyrazil míč na rohový kop. V 81. minutě upravili domácí skóre na konečných 5:0, když po dlouhém míči za obranu stačilo Morávkovi hlavou přehodit špatně postaveného Čížu.

Hodnocení trenérů

Jiří Janoušek, trenér FK Horní Ředice:

"Začátek prvního zápasu sezony nám vyšel parádně. V páté minutě se po rychlé akci z autového vhazování prosadil individuálně Morávek a dal nám hned trocha klidu na kopačky. V 19. minutě jsme navíc přidali další gól z přímého volného kopu, kdy centrovaný míč doletěl za pomoci teče hostujícího hráče do brány. Hosté se však nevzdávali, v soubojích nás přetlačovali a vytvářeli si tím také šance viz orazítkované břevno z krásné střely Svatoně. Po poločase jsme si nepohlídali jeden brejk a hostující Tuťálek šel sám na bránu, ale jeho nájezd chytil nás zkušený Lindr. Pár minut na to jsme navýšili Korečkem skóre na 3:0 a pohlídali si zbytek utkání, kdy jsme navíc přidali další dva góly. Soupeř nás zaskočil svou tvrdou hrou a agresivitou, ale na tu jsme se v průběhu zápasu přizpůsobili a zaslouženě vyhráli."

Tomáš Mrázek, trenér SK Pardubičky:

„Na úvod soutěže nás čekal těžký duel s kvalitním soupeřem, nicméně do utkání jsme se žádnými obavami nevstupovali. Rychlý gól byl zbytečný, ale i tak jsme si vytvořili tři velké příležitosti, které bohužel gólem neskončili. Domácí do poločasu díky velmi šťastné vlastní brance zvýšili. Zlomový okamžik celého utkání přišel v 50. minutě, kdy Tuťálek uháněl sám na Lindra, ale nechal domácího brankáře pouze vyniknout. Následná zbytečná třetí branka v naší síti utkání zcela rozhodla. Výkon našeho týmu nebyl vůbec špatný, a tak je výsledek až příliš krutý.“

logo-enteria
logo-enteria
logo-enteria
logo-enteria
logo-enteria
logo-enteria