A-tým stále bez vstřeleného gólu

Střelecká produktivita A-týmu pokulhává i nadále

TJ Svitavy

team logo

2 - 0

SK Pardubičky

team logo

Fakta

Branky - 42. Chlup, 62. Zoicas Rozhodčí - Škorpík (Lukášek, Vojta) ŽK - 2:1 Diváci - 120

Sestava

Zahradník - Froš (81. Münzberger), Bažant, Menšl, Robovský - Šindelář (46. Markl), Bobek, Tuťálek (65. Vojtěch), Němec, Hofman (46. Müller) - Ficek (46. Svatoň)

První šance v utkání byla k vidění až v 16. minutě, kdy se domácí po akci na pravé straně a následném centru, dostali do zakončení z hranice vápna, ale Zahradník dobrým zákrokem tento pokus vytěsnil na rohový kop. Ve 32. minutě se po pěkné kombinaci na pravé straně dostal k míči Šindelář a opakovaným pokusem poslal míč jen pár centimetrů vedle pravé tyče domácí branky. Ve 42. minutě pak domácí využili několika na sebe navazujících chyb v naší defenzivě a v našem postavení a celkem jednoduchou, avšak pohlednou akcí, dostali míč až k zcela volnému Chlupovi, který ho následně poslal do odkryté klece - 1:0.

V 62. minutě se skóre utkání měnilo podruhé. U postranní čáry byl nejprve jasně faulován Bobek, který utržil tvrdý úder loktem do oblasti oka, ale faul se nepískal. Akce pokračovala dále a po lobu do vápna, kde lehce zaváhal Zahradník, přehodil Zoicas vyběhnutého brankáře a Menšl dle všeho vykopával míč až za brankovou čárou... 2:0. V 86. minutě odcentroval z levé strany Vojtěch a hlavičkový pokus Müllera orazítkoval břevno domácí branky. O dvě minuty déle se po centru Robovského dostal k hlavičce Menšl, ale i on, z dobré pozice, nemířil přesně.

Hodnocení trenérů

Tomáš Mrázek, trenér A-týmu

"Zdá se, že jsme se nakazili od fotbalistů FK Pardubice. Jsme schopni si vytvořit velké šance, ale gól vstřelit nedokážeme. Soupeřům pak stačí minimum k tomu, aby nás potrestali. Je to stále dokola. V defenzivě zbytečné chyby a v ofenzivě zatím bezzubost. K ostatním věcem nemá smysl se vyjadřovat. Fotbalová revoluce, zdá se, zcela vyhasla…"

Oldřich Palla, vedoucí týmu TJ Svitavy

„Soupeř přijel s velice dobrou defenzivní taktikou, poctivě a organizovaně bránil a vyrážel k občasným rychlým výpadům, po jednom z nich „lízl“ Šindelář svojí střelou tyčku. My jsme pár zajímavých momentů a střeleckých pokusů měli, ale dlouho z toho nic nebylo, až v závěru poločasu se nám povedla pěkná akce a po spolupráce Filipa a Michala Čížkových a Pikovského zakončoval do odkryté branky Chlup, jehož náběh obrana soupeře nezachytila. Obraz hry zůstal i po změně stran obdobný, klid do našich řad vnesl Zoicas, který po hodině hry po závaru ve vápně zvýšil na 2:0. Hosté potom hru více otevřeli, ale do vážnější příležitosti se dostali jenom jednou, když nás po hlavičce Müllera zachránilo břevno. V celkovém pohledu je naše vítězství zasloužené, Pardubičky se však prezentovaly v dobrém světle,“

logo-enteria
logo-enteria
logo-enteria
logo-enteria
logo-enteria
logo-enteria