Áčko doma nadělovalo. Česká Třebová si odvezla „bůra“

Povedený výkon a konečně i proměněné šance.

SK Pardubičky

team logo

5 - 0

FK Česká Třebová

team logo

Fakta

Branky - 12. a 83. Havelka, 27. Markl, 49. T. Svoboda, 88. Ficek Rozhodčí - Mrázek (Valenta, Rázek) ŽK - 0:3 Diváci - 150

Sestava

Zahradník - Štědrý, Bažant (85. Menšl), Norek, Froš - Havelka, T. Svoboda (80. Ficek), Bobek, Markl (70. Müller) - Svatoň (78. Valenta), Krejčí (63. Tuťálek)

První gólová situace byla k vidění ve 12. minutě. To po kombinaci na pravé straně mezi Krejčím a Havelkou druhý jmenovaný odcentroval a jeden z bránících hráčů si míč nešťastně srazil do vlastní sítě - 1:0. Ve 27. minutě našel Krejčí na levé straně Markla, ten hostující obraně utekl a křížnou střelou zvýšil na 2:0. Ve 35. minutě se v první šanci objevili také hosté, když se po dvou odrazech dostal k míči Vaňous a křížnou střelou olízl pravou tyč Zahradníkovy branky. O dvě minuty déle se do dalšího úniku, tentokrát po příhře od Svobody, dostal Markl, jenže tentokrát se křížná střela mezi tři tyče nevešla. Ve 39. minutě zahrával Havelka, z perfektní pozice za vápnem, přímý kop, ale střelu mířící k tyči dokázal hostující brankář vytěsnit na rohový kop. Ve 45. minutě se po rohovém kopu Norka dostal do zakončení Svatoň, jenže dobře mířenou střelu dokázala hostující obrana vyrazit na další rohový kop.

Hned v úvodu druhé půle poslal Froš do vápna parádní centr, který si našel Svoboda a krásnou hlavičkou upravil na 3:0. V 60. minutě se Svoboda s Norkem špatně domluvili v obranné fázi a nabídli tak hostům velkou šanci, tu však dokázal skvělým zákrokem zneškodnit Zahradník. V 83. minutě se k centru z pravé strany dostal Havelka a stejně jako v první půli, i tentokrát si jeden z bránících hráčů srazil míč do vlastní sítě - 4:0. Poslední slovo v utkání měl střídající Ficek, který dokázal využít sólového úniku po perfektní přihrávce od Müllera - 5:0.

Hodnocení trenéra Tomáše Mrázka

„Konečně jsme zvýšili produktivitu, díky tomu jsme mohli jednoznačně zvítězit. Prakticky po celé utkání jsme udávali tempo a zcela po zásluze jsme získali tři body. Chválím tým za dodržení stanovené taktiky a za nasazení.“

logo-enteria
logo-enteria
logo-enteria
logo-enteria
logo-enteria
logo-enteria