Derby s Ředicemi vítěze nepoznalo

I přes jasnou převahu bere A-tým pouze bod.

SK Pardubičky

team logo

1 - 1

( 0-0 )

FK Horní Ředice

team logo

Fakta

Branky - 64. Krejčí - 67. Češka Rozhodčí - Zavřel (Schmeiser Marek, Kolbaba) ŽK - 1:1 Diváci - 150

Sestava

Zahradník - Froš, Martan (84. Bažant), Špidlen, Norek - Štědrý, T. Svoboda, Krejčí (70. Müller), Tuťálek (85. Lejsek)- Havelka (46. Bobek), Valenta (92. Šprachta)

První vážnější situace okresního derby byla k vidění v 15. minutě, kdy odcentroval z levé strany Norek, ve vápně se k míči ve skluzu dostal Havelka, ale netrefil ideálně, a tak z velké šance nakonec nebylo nic. Ve 37. minutě se po individuální akci Havelky dostal k míči Krejčí, ale pálil jen do rukavic brankáře Lindra. O dvě minuty déle vyslal do vápna nadýchaný centr Štědrý, jenže Krejčí z dobré pozice mířil hlavou mimo tři tyče. V poslední minutě první půle pak Štědrý vybídl ke skórování ještě Valentu, ten však mířil vysoko nad.

Až ve 48. minutě se do první šance v utkání dostali také hosté, ale Machatý v úniku pálil jen do rukavic Zahradníka. V 51. minutě se po příhře od Štědrého dostal do úniku, po pravé straně, Valenta, ale z bezprostřední blízkosti nakonec nastřelil pouze hostujícího brankáře. V 58. minutě zahrával Norek rohový kop přímo do branky, míč lehce hlavou tečoval Krejčí a za Lindrem zazvonilo břevno. V 60. minutě putoval míč po ose Bobek - Froš - Štědrý - Valenta, posledně jmenovaného ale i tentokrát skvěle vychytal hostující brankář. V 63. minutě se ale již skóre měnilo. Na další povedený roh Norka si naskočil Krejčí a hlavou poslal míč do sítě - 1:0. Uběhly však pouze čtyři minuty a rohový kop se zahrával i na druhé straně. Mráz míč netrefil ideálně, ten však k překvapení všech proletěl kolem přední tyče a skončil v síti - 1:1. Vrátit vedení na naši stranu mohl v 68. minutě opět Krejčí, ale po centru Tuťálka tentokrát hlavou přesně nemířil. V 73. minutě se k hlavičce, po přímém kopu Norka, dostal T. Svoboda, ale i on z dobré pozice přestřelil. V poslední minutě utkání se pak do 100% šance probojoval na pravé straně mladíček Müller, jenže famózní Lindr potvrdil své kvality a i tentokrát vyšel ze souboje jako vítěz.

Hodnocení trenéra Tomáše Mrázka

V posledním domácím utkání letošní sezóny jsme předvedli poměrně slušný výkon. V derby s Ředicema jsme byli po celý zápas aktivnější a lepší, jenže jako již poněkolikáté jsme umřeli na neproměňování ani těch nejvyloženějších šancí. Nutno ale podotknout, že proti nám stál v brance fantastický Lindr, díky kterému berou hosté bod. Utkání jsme však měli zvládnout. Ztratili jsme tak zbytečně další dva body v tabulce. I přes to všechno bych chtěl klukům za nasazení tentokrát poděkovat. Oproti minulému utkání s Rohovládovou Bělou byla vidět na klukách snaha zápas urvat.

logo-enteria
logo-enteria
logo-enteria
logo-enteria
logo-enteria
logo-enteria