Fantastický Zahradník vychytal důležité tři body

Áčko doma opět naplno bodovalo.

SK Pardubičky

team logo

3 - 1

ŽSK Třemošnice

team logo

Fakta

Branky - 34. Bažant, 36. Tuťálek, 87. Bobek - 54. Vávra Rozhodčí - Škorpík (Zeman, Zbudil) ŽK - 2:3 Diváci - 100

Sestava

Zahradník - Froš, Bažant, Menšl, Vojtěch (79. Robovský)- Mec (87. Hofman), Šindelář, Bobek, Němec, Markl (69. Svatoň) - Tuťálek (88. Halbich)

Již ve druhé minutě byla k vidění první vážnější situace, když po centru Bobka nastřelil Markl patou tyč a míč poskakoval podél celé brankové čáry. Ve 34. minutě zahrával Bobek na levé straně přímý kop, míč spadl na malé vápno, kde si ho našel Bažant a nekompromisně zavěsil pod horní tyč - 1:0. Uběhly pouze dvě minuty a Vojtěch našel dlouhým míčem za obranou Tuťálka, který díky svému důrazu a notné dávce štěstí, zvýšil na 2:0. Až ve 40. minutě se do první šance dostali také hosté, ale nebezpečnou střelu z vápna, dokázal Zahradník vyrazit na rohový kop. V poslední minutě první půle pak odcentroval z levé strany Markl a Mecova rána z první skončila rohovým kopem.

Prakticky ihned v úvodu druhé půle se hosté dostali do dalšího sóla, ale výtečný Zahradník tuto šanci opět zlikvidoval. V 54. minutě se ale již hosté dočkali, když z rychlého brejku Petrlíka, těžil ve vápně zcela osamocený Vávra - 2:1. V 70. minutě mohlo být ještě hůře, ale po rohovém kopu a následné hlavičce, vytáhl Zahradník další reflexivní zákrok. V 76. minutě, si slabší chvilku vybral Menšl, který nejprve přenechal míč hostujícímu hráči na hranici vápna, aby ho následně ve vápně nepochopitelně fauloval. Nařízený pokutový kop však Zahradník zneškodnil a co více, dokázal si fantastickým zákrokem poradit i s následnou dorážkou. Definitivní uklidnění tak přišlo až v 87. minutě, kdy na konečných 3:1 zvýšil po sólu Bobek.

Hodnocení trenéra Tomáše Mrázka

"Jsem si jistý, že po domácím utkání najdu pár šedivých vlasů na hlavě. V první půli jsme byli jednoznačně lepší, drželi jsme míč a po zásluze 2:0 vedli. Jenže místo toho abychom zápas v poklidu dohráli, připravili jsme pro všechny přítomné doslova hororový druhý poločas, kde byl nakonec hlavním hrdinou a zachráncem brankář Zahradník. Ten nejenže vychytal dva samostatné nájezdy hostů, nebo hlavičku z malého vápna po rohovém kopu, ale především, za stavu 2:1, dokázal v 76. minutě fantasticky zlikvidovat pokutový kop a i následnou dorážku. Uklidnění přišlo až v 88. minutě díky gólu Bobka. Brankář Zahradník by si za tento duel zasloužil v Pardubičkách sochu."

logo-enteria
logo-enteria
logo-enteria
logo-enteria
logo-enteria
logo-enteria