Hororová čtyřminutovka v České Třebové

A-tým se v České Třebové hodně trápil.

FK Česká Třebová

team logo

2 - 0

SK Pardubičky

team logo

Fakta

Branky - 57. Pešek, 60. Deml, 61. Vaňous Rozhodčí - Jureček (Doskočil, Kerhát) ŽK - 4:1 ČK - 0:1 (61. Martan) Diváci - 150

Sestava

Zahradník - Štědrý (81 Menšl), Martan, Špidlen, Froš - Pospíšil (61. Tuťálek), Svoboda, Hofman (81. Lejsek), Norek (72. Šprachta) - Havelka, Krejčí (65. Bažant)

První zákrok v utkání si připsal Zahradník, který v 6. minutě lapil do náruče hlavičku domácích po rohovém kopu. První vážnější situace byla k vidění až ve 30. minutě, kdy Zahradník dokázal skvěle levou rukou zastavit nebezpečnou střelu domácích z vápna. O 3 minuty déle pak tvrdá střela domácích z vápna, proletěla kolem levé tyče. Ještě v téže minutě se, po akci Norka a Havelky, dostal druhý jmenovaný po zaseknutí do 100% šance, jenže branku z dobré pozice nepochopitelně přestřelil. Ve 39. minutě odcentroval ze strany Štědrý, ale Krejčí jen o kousek na míč nedosáhl.

Ve 48. minutě se do obrovské šance, po dlouhém nákopu, dostal domácí Deml, ale míč kolem vyběhnutého Zahradníka nakonec minul levou tyč jen o pár centimetrů. Uběhla pouze minuta a Sejkora levou nohou poslal míč taktéž jen těsně vedle Zahradníkovy branky. V 57. minutě se již domácí dočkali. Po centru z pravé strany se na zadní tyči objevil domácí hráč zcela sám a po sklepnutí hlavou již nebyl pro Peška problém uklidit míč do sítě - 1:0. Jen o tři minuty déle si Deml udělal z obranců pomyslné kužele a jako nůž máslem prošel až před Zahradníka a bez problémů zvýšil na 2:0. Necelá minuta po druhém gólu znamenala další ránu do našich řad. Po dlouhém míči utíkal Martanovi domácí hráč, a tak našemu stoperovi nezbylo nic jiného, než zatáhnout za záchranou brzdu a následovala červená karta. Dvojí trest však přišel záhy, protože z přímého kopu se parádně prosadil Vaňous - 3:0.V 69. minutě mohl alespoň kosmeticky upravit skóre Norek, ale jeho lob ze 40 metrů dokázal nakonec domácí brankář s vypětím všech sil vytěsnit na rohový kop.

HODNOCENÍ TRENÉRA TOMÁŠE MRÁZKA

„Zápas v Třebové tentokrát rozhodla doslova hororová čtyřminutovka, okolo šedesáté minuty. Do té doby se hrálo vyrovnané utkání s minimem šancí. Tomu odpovídal i bezbrankový stav. Poté nás ale domácí na čtyři minuty zamkli. Nedůraz v obranné fázi a špatné obsazení přinesl první gól. Vzápětí prošel domácí hráč Deml obranou jako nůž máslem a překonal našeho brankaře podruhé. Aby toho nebylo málo, tak v šedesáté první minutě zatáhl za záchranou brzdu Martan, který musel předčasně do kabin a z přímého kopu vymetl šibenici Vaňous. Domácí díky druhé půli zaslouženě vyhráli. Nám momentálně chybí střelec, který by tým v takových situacích nakopl a potáhl nás.“

logo-enteria
logo-enteria
logo-enteria
logo-enteria
logo-enteria
logo-enteria