Povedený výkon přinesl důležitou a velmi cennou výhru

A-tým dokázal po dlouhých letech vyhrát v Chocni.

FK Choceň

team logo

1 - 3

SK Pardubičky

team logo

Fakta

Branky - 87. Pánek - 57. Markl, 65. Bažant, 68. Norek z pen. Rozhodčí - Filipi (Flídr, Bleša) ŽK - 2:1 Diváci - 61

Sestava

Číža - Menšl (51. Štědrý), Bažant, Špidlen, Norek - Froš, T. Svoboda, Bobek (83. Podsztavek), Markl (72. Havelka) - Svatoň (87. Ficek), Tuťálek (78. Valenta)

Na nudný začátek si diváci v Chocni rozhodně stěžovat nemohli. Již ve 3. minutě Svatoň nádherně uvolnil Markla, ten však v sólu branku jen o pár centimetrů minul. Uběhla pouze minuta a po přihrávce od Markla se dostal ve vápně k míči Tuťálek, který po kličce bránícímu hráči tvrdě pálil jen do rukou brankáře. V 7. minutě se v první šanci objevili, po kombinaci na pravé straně, domácí, ale střelu k bližší tyči dokázal Číža levou rukou vyrazit. Ve 25. minutě odcentroval ze strany Froš, míč vracel hlavou pod sebe Tuťálek, ale žádného ze spoluhráčů nenašel. Po dalším centru pak zakončoval Svoboda pouze do domácího brankáře. Ve 28. minutě se středem hřiště prosmýkl Tuťálek a na hranici vápna byl nedovoleně zastaven. Píšťalka hlavního sudího však zůstala nepochopitelně němá. Ve 31. minutě zkoušel aktivní Tuťálek štěstí zpoza vápna, ale i tentokrát byl domácí brankář pozorný. Ve 36. minutě chyboval na vlastní půli Froš a nabídl domácím obrovskou šanci v podobě sólového nájezdu, ten však dokázal Číža zachránit a míč vyrzit. Ve 42. minutě se domácí, po krásné průnikové přihrávce, dostali do další velké šance, ale Štanglicu Číža perfektně vychytal, když dokázal střelu vytěsnit špičkou levé kopačky na tyč.

Hned v úvodu druhé půle se po centru z pravé strany dostal do zakončení hlavou domácí Pánek, ale branku o kousek minul. V 57. minutě ukázal perfektní přehled Bobek, když ještě vydařenější křížnou přihrávkou vybídl k sólu Markla, jenž po kličce brankáři otevřel skóre utkání - 0:1. V 63. minutě zahrával Norek rohový kop, po kterém pálil pravou nohou Markl, ale domácí brankář dobrým zákrokem vytěsnil míč opět na rohový kop. Po něm se k zakončení hlavou dostal Špidlen a domácí čaroděj konečky prstů vyrazil míč na další rohový kop. Po něm ale již mohla vypuknout další gólová radost, když si míč našel Bažant a uklidl ho ke vzdálenější tyči - 0:2. O dvě minuty déle se pak po akci na pravé straně dostal k zakončení Tuťálek, domácí brankář míč vyrazil k nohám Bobka, kterého při zakončení nedovoleně zastavil jeden z bránících hráčů a tentokrát se již penalta pískala. Míč si vzal Norek a bez větších problémů zvýšil již na 0:3. V 77. minutě pak Svatoň vyslal do sóla Tuťálka, který však nechal vyniknout pouze domácího strážce svatyně. V 87. minutě pak domácí alespoň zkorigovali výsledek, když se po tyčce Fikejze dostal k dorážce Pánek a upravil na konečných 1:3.

Hodnocení trenéra Tomáše Mrázka

„Stejně jako v Moravské Třebové, i tentokrát jsme předvedli velmi dobrý výkon. Jen v první půli jsme si vypracovali tři jasné gólové šance, jenže opět bez gólového efektu. V druhé půli jsme snad konečně střeleckou smůlu prolomili a utkání jsme tak zcela po zásluze dovedli do vítězného konce. Pochválit musíme kompletně celý tým.“

logo-enteria
logo-enteria
logo-enteria
logo-enteria
logo-enteria
logo-enteria