Povedený výkon v Lanškrouně přinesl pouze bod

A-tým předvedl v Lanškrouně výkon jara.

TJ Lanškroun

team logo

1 - 1

( 1-1 )

SK Pardubičky

team logo

Fakta

Branky - 28. Ptáček - 35. Krejčí Rozhodčí - Doskočil (Ilnytska, Kerhát) ŽK - 1:2 Diváci - 145

Sestava

Číža - Štědrý, Martan (76. Bažant), Špidlen, Froš - Pospíšil, Hofman (80. Valenta), T. Svoboda, Tuťálek (68. Bobek)- Havelka, Krejčí (90. Menšl)

Již ve 4. minutě mohl otevřít skóre utkání Pospíšil, jenže po skvěle vybojovaném míči od T. Svobody, pálil tvrdě jen těsně okolo levé šibenice. V 8. minutě se zaskvěl Číža, když po rohovém kopu nejprve vyrazil nebezpečnou hlavičku, aby následně vyrazil i dorážku Ptáčka z bezprostřední blízkosti. Ve 28. minutě se poprvé měnilo skóre utkání. Domácí zahrávali přímý kop téměř z poloviny hřiště. Dlouhý míč za obranu směřoval na dva útočící hráče stojící pravděpodobně v ofsajdové pozici a toho dokázal dokonale využít Ptáček, který Čížu prostřelil - 1:0. Vyrovnání přišlo záhy. Havelka se postavil k rohovému kopu, poslal do vápna parádní centr, který si našel Krejčí a hlavou poslal míč do branky - 1:1. V závěru první půle pálili ještě domácí, po míči za obranu, jen těsně mimo tři tyče.

V 57. minutě se po míči za obranu dostal do šance Froš, jenže střelu levou nohou nedokázal usměrnit a míč poslal vedle pravé tyče. O dvě minuty déle se na druhé straně opět vytáhl brankář Číža, který skvěle vyrazil střelu domácích z velkého vápna. V 63. minutě navedl Pospíšil po pravé straně míč až před vápno, kde se ho zmocnil T. Svoboda a technickou střelou jen těsně minul domácí branku. V 66. minutě se Pospíšil dostal do úniku, míč následně předal do vápna osamocenému Frošovi, který se ale prvním dotekem připravil o gólovou radost, a tak z 100% šance nakonec vyšel jako vítěz domácí brankář. V 76. minutě byl zcela mimo hru ve vápně tvrdě sražen Hofman, ale píšťalka sudího zůstala němá. V 85. minutě se v souboji 1 na 1 nádherně uvolnil ve vápně Havelka, k míči se následně dostal Valenta a obrovskou tutovku namířil pouze do jednoho z bránících hráčů. V 88. minutě si pak Valenta 100% šanci zopakoval, jenže tentokrát jeho hlavičkový pokus z malého vápna, dokázal domácí brankář zneškodnit na brankové čáře.

Hodnocení trenéra Tomáše Mrázka

Paradoxně jsme si nejlepší výkon jara nechali až na závěrečné kolo. V první půli se hrál vyrovnaný zápas. Domácí se dostali, po velmi sporné ofsajdové situaci, do vedení, ale záhy srovnal po parádním rohu Havelky hlavou Krejčí. V druhé půli jsme postupně přebírali iniciativu a v poslední čtvrthodině jsme domácím, už v tak horkém počasí, hodně zatápěli. Jenže dvakrát Froš, dvakrát Valenta a ani T. Svoboda své šance neproměnili. Body se tak v posledním kole, i díky oběma brankářům, dělily. Klukům ale musíme za perfektní bojovný a týmový výkon poděkovat.

logo-enteria
logo-enteria
logo-enteria
logo-enteria
logo-enteria
logo-enteria