První jarní ztráta

Aprílové počasí a nepřesvědčivý výkon znamenaly první bodovou ztrátu Áčka. V Moravanech se body po remíze 1:1 dělily.

Fakta

Branky - 49. Knotek - 20. Norek z penalty Rozhodčí - Janeček (Tůma, Navrátil) ŽK - 3:1 Diváci - 70

Sestava

Zahradník - Froš, Martan, Špidlen, Norek - Suchochleb, Hofman (46. Valenta), T. Svoboda (49. Havelka), Tuťálek - Krejčí, Svatoň

Za velmi chladného, aprílového, počasí byla k vidění první vážnější situace až v 18. minutě a to když byl ve vápně velmi nešetrně zastaven Hofman a hlavnímu rozhodčímu nezbylo nic jiného, než odpískat pokutový kop. K němu se postavil Norek a bezpečně proměnil - 0:1. Ve 23. minutě mohlo být ještě veseleji, když po akci mezi Tuťálkem a Svatoněm, poslal druhý jmenovaný parádní centr před prázdnou branku, jenže ani Svoboda, ani Krejčí na míč nedosáhli. Ve 39. minutě napřáhl zpoza vápna domácí Lukas a Zahradník míč vytěsnil na rohový kop. Do podobné situace se poté ještě ve 43. minutě dostal domácí Kaufman, ale i tentokrát dokázal Zahradník střelu směřující pod břevno skvěle vyrazit.

Hned v úvdou druhé půle dokázali domácí hráči vyrovnat, když přímý kop z levé strany nedokázal Zahradník zachytit - 1:1. V 51. minutě se po centru z levé strany pokusil akrobaticky zakončit domácí Kaufman, ale branku přestřelil. O další dvě minuty déle zazvonilo za Zahradníkem břevno po rohovém kopu. Uběhla pouze minuta a po přímém kopu z levé strany se před Zahradníkem objevil zcela osamocený Lukas, ale tentokrát byl náš brankář pozorný. V 65. minutě se do zakončení dostal domácí Formánek, křížný pokus však branku netrefil. V 78. minutě Zahradník dalším famózním zákrokem zlikvidoval střelu směřující k pravé tyči. V 80. minutě se v obrovské šanci objevil Havelka, jemuž míč před poloodkrytou branku předložil Svatoň, jenže míč na nerovném terénu v rozhodujícím momentu poskočil a Havelka tak branku vysoko přestřelil. V 84. minutě se domácí zjevili v další tutové šanci, jenže Zahradník byl i tentokrát proti a dalším famózním zákrokem odmítl změnu skóre. V poslední minutě utkání se pak k přímému kopu z hranice vápna postavil Svatoň a jeho pokus mířící do pravého horního rohu, dokázal jeden z obránců zblokovat mimo tři tyče.

HODNOCENÍ TRENÉRA TOMÁŠE MRÁZKA

„Utkání se tentokrát nehodnotí vůbec jednoduše. Pro nás ho bohužel ovlivnilo více faktorů. Jednak aprílové počasí a malé hřiště a druhak, a to je bohužel jeden z těch hlavních důvodů, zranění obou středopolařů. V úvodu utkání jsme měli více ze hry a po nešetrném zákroku na Hofmana jsme z penalty šli do vedení. Leč právě po tomto zákroku musel v poločase Hofman střídat a k němu se bohužel přidal i kapitán T. Svoboda. Středová řada se nám tak rozpadla a více ze hry začínali mít domácí. Ti vyrovnali hned z kraje druhé půle z přímého kopu. Do konce utkání si pak oba týmy připsaly velké šance, ale oba brankáři byli pozorní a především Zahradník dva tutové góly chytil. I přes nepříliš povedený výkon se bod z venku počítá a musíme ho brát. Domácí nám v druhé půli místy hodně zatápěli".

logo-enteria
logo-enteria
logo-enteria
logo-enteria
logo-enteria
logo-enteria