Sobotní utkání A-týmu bude mít charitativní nádech

Souboj s Chocní pro Dobrou věc. Přijďte také pomoct.

Fotbal pomáhá. Náš klub, respektive A-tým mužů, odehraje proti Chocni charitativní utkání na podporu válkou utlačované Ukrajiny. Veškeré získané finanční prostředky ze vstupného půjdou na nákup ochranných pomůcek a dalších nezbytných věcí pro ukrajinskou armádu. Hlavní iniciátorkou celé akce je paní Albina Kot, která je členkou ukrajinské armády a v současnosti uprchlicí v Pardubicích, kde pomáhá svým spoluobčanům.

Den v barvách modré a žluté se bude konat 14.5 od 16:30 v areálu fotbalového stadionu SK Pardubiček.

Válkou utlačovaná Ukrajina potřebuje pomoct a fotbalové kluby přidávají ruku k dílu. Náš klub byl osloven paní Kot, která v současnosti přebývá v Pardubicích, ale taktéž je členkou ukrajinské armády a snaží se pomáhat svým spoluobčanům právě ve městě dostihů.

Paní Kot nás oslovila za pomocí překladatelky a společně s farností U Kostelíčka jsme se všichni dohodli na charitativním utkání. Veškeré finanční prostředky z fotbalového odpoledne půjdou na nákup ochranných pomůcek a dalších nezbytných věcí pro ukrajinskou armádu.

Fotbalového dne se účastní velká část ukrajinských uprchlíků z Pardubic. Zároveň by měli hráči nastupovat na hřiště společně s malými ukrajinskými dětmi. Celá akce se ponese v barvách modré a žluté.

"Naším cílem je tuto akci rozšířit mezi veřejnost a zároveň i kluby z našeho kraje, popřípadě okresu, aby se celého odpoledne zúčastnilo co nejvíce lidí. Pomůže se tak dobré věci a doufáme, že co největší finanční částkou," říká sekretář klubu a trenér A-týmu, Tomáš Mrázek.

logo-enteria
logo-enteria
logo-enteria
logo-enteria
logo-enteria
logo-enteria