Valenta v roli spalovače a zahozená Norkova penalta

A-tým po dlouhé době doma zaváhal a s Litomyšlí prohrál 0:2.

SK Pardubičky

team logo

0 - 2

TJ Jiskra Litomyšl

team logo

Fakta

Branky - 35. Folta, 87. Urban. Rozhodčí - Filipi (Schmeiser, Navrátil) ŽK - ŽK 0:1 (ČK 0:2) Diváci - 100

Sestava

Číža - Froš, Martan, Špidlen, Norek - Suchochleb (84. Dojčán), Hofman (83. Šprachta), Pospíšil, Štědrý - Havelka (64. Svoboda), Valenta (59. Krejčí)


Již ve 4. minutě byla k vidění první vážnější situace, když Havelka po dobrém zpracování odcentroval na zadní tyč, kde Suchochleb mířil nad hostující branku. Ve 21. minutě se pěknou kombinací prezentovali Froš se Štědrým. Prvně jmenovaný nakonec předal míč volnému Valentovi, který však v 100% šanci poslal míč nad branku. Ve 23. minutě dokázal Číža vyrazit konečky prstů střelu hostujícího útočníka směřující k levé tyči. Další parádní akce byla k vidění ve 24. minutě, kdy Havelka prostrčil míč na nabíhajícího Norka, ten našel pod sebou ve vápně Valentu, jenž ani tentokrát obrovskou šanci v gól nepřetavil. Ve 28. minutě se po kombinaci na pravé straně dostal k míči Hofman, předal ho Valentovi, který tentokrát kulatý nesmysl netrefil ideálně. Ve 30. minutě si míč, po autovém vhazování, zpracoval ve vápně Havelka a následnou střelou z první poslal míč Valenta jen do nohou hostujícího brankáře. Ve 34. minutě zaváhal v osobním souboji Norek a hosté se dostali do první vážnější situace, míč ale nakonec proskákal těsně mimo branku. Ještě v téže minutě však hosté dokázali využít zaváhání Špidlena s Čížou a díky velmi laciné brance se dostali do vedení - 0:1. Ve 43. minutě byl ve vápně nedovoleně zastaven Hofman a pískal se pokutový kop. K němu se postavil Norek, jenže nepříliš povedeným pokusem, nechal pouze vyniknout hostujícího brankáře.

V 56. minutě se do další velké šance dostal Valenta, jenže ani tentokrát nemířil ze skvělé pozice přesně. V 58. minutě byl v úniku faulován Hofman, ale píšťalka hlavního sudího zůstala tentokrát němá. V 64. minutě odcentroval Havelka pod sebe, ale Norek pravou nohou branku přestřelil. Uběhla pouze minuta a nádhernou střelou levou nohou ze 30 metrů se prezenoval Krejčí, jenže i jeho pokusu pár centimetrů chybělo. V 68. minutě si roli spalovače ve 100% šanci vyzkoušel také Pospíšil, jenž po centru Štědrého hlavičkoval z malého vápna. Hostující brankář však vyrovnání odmítl. V 78. minutě se po dlouhé době připomněli také hosté, ale po centru z pravé strany mířilo následné zakončení nad branku. Definitivní rozhodnutí přišlo v samém závěru utkání, kdy dlouhý míč hostů dokázal Norek pouze tečovat a hostující Urban dokonale využil Čížova zaváhání a po kličce poslal míč do odkryté klece - 0:2.

HODNOCENÍ TRENÉRA TOMÁŠE MRÁZKA

„Potkalo nás to, co potká v sezóně každého. Po celé utkání jsme

měli jednoznačně navrch, jenže naše produktivita byla na bodu mrazu.

Šancí jsme si sice vypracovali dost, ale proměnit jsme nedokázali žádnou

a vrcholem bylo, když jsme nedokázali dát ani pokutový kop, který

zahodil Norek. Naopak hosté, kteří po celé utkání tahali spíše za kratší

konec a na naši polovinu se dostávali minimálně, tak po dvou našich

hrubých chybách vstřelili dvě branky. Z našeho pohledu zvítězil

šťastnější, nikoliv lepší tým. Výkon nebyl špatný, ale to

nejdůležitější, góly, tomu chybělo. Musíme dát hlavy nahoru, ponaučit se

z chyb a jít dál.“

logo-enteria
logo-enteria
logo-enteria
logo-enteria
logo-enteria
logo-enteria