Valentova gólparáda nasměrovala A-tým k dalším třem bodům

A-tým si po rozpačitém úvodu nakonec s Luží hladce poradil.

SK Pardubičky

team logo

4 - 0

TJ Luže

team logo

Fakta

Branky - 42. a 56. Krejčí, 44. Valenta, 76. bobek Rozhodčí - Svědiroh (Janeček, Mrázek) ŽK - 0:3 Diváci - 40

Sestava

Zahradník - Froš, Martan, Bažant, Norek - Štědrý (76. Mat. Svoboda), T. Svoboda (72. Bobek), Pospíšil (66. Havelka), Tuťálek - Krejčí (80. Menšl), Valenta (61. Hofman)

Již v 5. minutě se do první brankové příležitosti dostal Valenta, ale po pěkném centru od Tuťálka branku z první přestřelil. Ve 27. minutě se ve 100% šanci objevil, po prostrčení od T. Svobody, Tuťálek, jenže z dobré pozice mířil jen slabě do nohou hostujícího brankáře. První gólová radost byla k vidění až v samotném závěru první půle. Ve 42. minutě se nejprve, po rohu Norka, dostal k hlavičce Martan, aby odražený míč uklidil ze vzduchu do sítě Krejčí - 1:0. Uběhly pouze dvě minuty a zdálo se, že si do Pardubiček na malý moment odskočil Zlatan Ibrahimovič. Martan totiž krásným dlouhým pasem za obranu našel Valentu a ten bez rozpaků napálil míč, po vzoru švédské hvězdy, z první z cca 25 metrů přímo pod břevno hostující branky - 2:0.


Až ve 49. minutě se k první střele dostali také hosté, ale pokus zpoza vápna dokázal Zahradník vyrazit na rohový kop. V 57. minutě byl k vidění další parádní fotbalový moment. K míči se na levé straně dostal Tuťálek, stříleným centrem po zemi ho poslal do vápna, kde ho Valenta chytře pustil mezi nohama na zabíhajícího Krejčího a pro toho již nebyl problém uklidit ho do poloodkryté klece - 3:0. V 61. minutě odcentroval Štědrý, ve vápně si míč našel opět Krejčí, ale tentokrát z dobré pozice nemířil hlavou přesně. V 74. minutě se povedenou individuální akcí prezentoval Havelka, míč následně, jako na zlatém podnosu, předložil volnému Bobkovi, jenž v tisíciprocentní šanci zcela selhal a z 5 metrů poslal míč jen do hostujícího brankáře. O minutu déle však Bobek vše napravil, když se po rohovém kopu dostal za vápnem k míči a povedenou střelou levou nohou, nedal brankáři hostů sebemenší šanci - 4:0. V 89. minutě hostující brankář chyboval, k míči se dostal Hofman, namísto střely zvolil ještě přihrávku na lépe postaveného Menšla, který podobně jako Bobek, odmítl skórovat z jasné pozice. V 90. minutě pak ještě Bobek vyslal z 20 metrů pořádnou pumelici, která však jen vyprášila rukavice hostujícího brankáře.

HODNOCENÍ TRENÉRA LUBOŠE PILAŘE

„Do zápasu jsme vstoupili velmi aktivně a soupeře jsme díky tomu od úvodních minut přehrávali. Bohužel ve finální fázi jsme byli zbytečně zbrklí. Díky tomu jsme zahazovali jednu šanci za druhou. Ve čtyřicáté druhé minutě, po rohu, jsme vstřelili první branku. Za dvě minuty jsme přidali další a do kabin jsme šli spokojenější. Ve druhé půli jsme pokračovali v naší aktivní hře a přidali jsme další dvě branky. Tím jsme zápas dovedli do vítězného konce.“

logo-enteria
logo-enteria
logo-enteria
logo-enteria
logo-enteria
logo-enteria