Výroční derby body nepřineslo

A-tým podlehl Bohdanči 1:3

SK Pardubičky

team logo

1 - 3

SK Lázně Bohdaneč

team logo

Fakta

Branky - 5. T. Svoboda - 49. Sadílek, 60. Klouda, 76. Hundák Rozhodčí - Pešek (Poláček, Kudyn) ŽK - 2:3 Diváci - 340

Sestava

Zahradník - Tuťálek (43. Froš), Martan (79. Bažant), Špidlen, Norek - Štědrý (89.Menšl), Pospíšil, T. Svoboda, Markl (63. Valenta)- Havelka, Krejčí (87. Svatoň)

K oslavám 90. výročí od založení našeho klubu, dorazil na stadion U Borku soupeř z Bohdanče. Derby, s početnou diváckou kulisou, mělo velmi rychlý úvod. Již v 5. minutě se po rohovém kopu dostal k míči Havelka, zachoval klidnou hlavu, míč předal volnému Svobodovi, jenž střelou od břevna otevřel skóre utkání - 1:0. Ve 13. minutě uvolnil Pospíšil na levé straně Markla, jeho projektil však našel pouze náruč hostujícího brankáře. V 17. minutě se do první vážnější situace dostali také hosté, ale střelecký pokus z malého vápna dokázal Zahradník zneškodnit. Ve 27. minutě se našem rohovém kopu dostali hosté do rychlého brejku, který dokázal zastavit až ve vlastním pokutovém území Svoboda, bohužel nedovoleně, a tak následoval pokutový kop, který ovšem Zahradník dokázal levou nohou vytěsnit. V poslední minutě prvního poločasu prodloužil Krejčí míč na Markla, ten ho předal Norkovi, jehož střelecký pokus zlikvidoval pozorný brankář hostů.

Ve 49. minutě bylo vyrovnáno, když se po dlouhém míči dostal za obranu Sadílek a technickým zakončením přehodil vyběhnutého Zahradníka - 1:1. O dvě minuty déle se po individuální akci Norka a následné přihrávce od Havelky, objevil v obrovské šanci Krejčí, jenže z hranice velkého vápna poslal míč jen těsně vedle pravé tyče. V 58. minutě se do sólo úniku dostal hostující Břeň, ale Zahradník skvěle zakročil. O minutu déle ztratil nepřesnou přihrávkou na půli hřiště Pospíšil míč a hosté se dostali do dalšího rychlého brejku, který tentokrát Klouda již zvládl a se štěstím od tyče otočil vývoj utkání - 1:2. Definitivní podobu výsledku pak dal v 79. minutě hostující Hundák, který tentokrát sólo únik proměnil s naprostým přehledem - 1:3.

HODNOCENÍ TRENÉRŮ

Tomáš Mrázek (trenér A-týmu):

„Derby k výročí devadesáti let od založení našeho klubu navštívilo více jak 300 diváků a v první půli se všem přítomným muselo utkání líbit. Zápas měl vysoké tempo a šance se střídaly na obou stranách. Do vedení jsme šli díky krásné brance Svobody, a když poté Zahradník zneškodnil penaltu hostů, tak se šlo do kabin za našeho těsného vedení. Bohdaneč po přestávce z protiútoku vyrovnala a vzápětí přidala i druhý gól. Od té doby na hřišti už dominovali hosté a po zásluze zvítězili. Utkali jsme se zatím s nejsilnějším soupeřem.“


Tomáš Jupa (sekretář Lázní Bohdaneč):

„Do zápasu jsme nevstoupili vůbec dobře. Hráli jsme zakřiknutě a nepřesně. To se také hned projevilo, když po čtyřech minutách domácí šli do vedení. Následně jsme se zlepšili, ale opět nás trápila koncovka. Vrcholem neproměněných šancí byla neproměněná penalta. O přestávce jsme se snažili tým nabudit a chtěli jsme jim dodat sebevědomí. To se povedlo, protože hned z kraje druhé půle jsme vyrovnali a poté z nás vše spadlo. Získali jsme převahu a vstřelili další dvě branky. Tím jsme vítězství strhli na svou stranu.“

logo-enteria
logo-enteria
logo-enteria
logo-enteria
logo-enteria
logo-enteria